2010. nov. 6.

TERMÉSZETGYÓGYÁSZAT



Sokat és egyre többet hallunk a természetgyógyászatról és a természetes gyógymódokról


Mit is jelent ez az összefoglaló kifejezés valójában?

Elsősorban arra mutat rá, hogy vissza kell térnünk a természethez, a természetesebb életmódhoz, ahhoz amit nagy-, ük-, és szépanyáink még tudtak és alkalmaztak. Előtérbe kell helyeznünk a helyes és természetes táplálkozást, a növényi eredetű ételek fogyasztását, a mesterséges- és adalékanyagok elhagyását és a szeretetteljes gondolkodást annak érdekében, hogy elvesztett egészségünket visszaszerezzük, vagy a meglévőt megőrizzük.


Az utóbbi húsz évben nálunk is felvirágzóban van a természetgyógyászat. A gyógyszerek súlyos mellékhatásai, és a kórokozók ellenállóvá válása, illetve egyre újabbak megjelenése felhívja a figyelmünket arra, hogy az ősi gyógymódoknak és természetes recepteknek helyt kell adni a mai gyógyításban.


A modern nyugati orvoslás elsősorban tüneti kezelést végez. A természetgyógyászat az okokat keresi, és azt gyógyítja természetes módszerekkel és eszközökkel. A természetes gyógymódok a szelíd gyógyászat módszerei. Nem avatkoznak be drasztikusan a szervezet öngyógyító mechanizmusába.


Mi civilizált emberek sokféle betegséggel küszködünk. A táplálékkal a szervezetbe kerülő méreganyagok (vegyi anyagok, adalékanyagok, állományjavítók stb.) gyengítik az immunrendszert, és a testben megbomlik a harmónia. Az elfogyasztott savasító modern gyorséttermi „ételek”, a cukros és szénsavas „üdítők” káros mellékhatásait csak egy ideig tudja a szervezet tolerálni. Ehhez hozzájárulnak még a gondolkodásunkban meglévő „hibák”, ha önmagunkat nem szeretjük eléggé, ha másokat nem fogadunk el, ha a körülményeket hibáztatjuk a velünk történtekért, ha önmagunkra és másokra haragszunk és nem tudunk megbocsátani. Még hosszan sorolhatnám a betegség okokat. Amikor kezdjük rosszul érezni magunkat a bőrünkben, már baj lehet, de még visszafordítható a folyamat.


A természetgyógyászat – legyen az talpmasszázs, akupunktúra, gyógynövény terápia stb. - mindig a szervezetben felborult egyensúlyt igyekszik visszaállítani úgy, hogy a szervezet öngyógyító folyamatait aktiválja.
A természetes gyógymódokról azonban tudni kell, hogy lassabban, de tartósan fejtik ki hatásukat. És az is nagyon fontos, hogy a betegtől aktív közreműködést várnak. Ha mi is mindent megteszünk egészségünk érdekében, az eredmény nem marad el,
hiszen minden ember saját maga legjobb orvosa. Éljünk ezzel a lehetőséggel és vegyük kézbe saját egészségünk helyreállítását. És ha ehhez segítség kell, forduljunk a természetgyógyászat valamely ágában képzett szakemberhez.

Írta: Anna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése