2011. szept. 29.

Bölcsességek-gondolatok idős korunkban


A bölcsességek azon gondolatok, cselekvések, érzetei, hatásai, amit életünk folyamán megismerünk, megtanulunk. Örömet szerezve másoknak és magunknak, nem keresztezzük a körülöttünk élők helyzetét, hanem segítjük, illetve saját sorsunkat is harmonikus mederben tudjuk tartani. Tetteinkért minden helyzetben felelősséget vállalunk, tudatosan a pozitív megoldást választjuk.

Minden kultúrában élnek és születnek nagy tudású tapasztalt bölcsek, akik okosak, higgadtak, érett szellemi képességekkel rendelkeznek. Az emberiséget tanítják, oltalmazzák, példát mutatva. Minden emberben létezik ez a képesség, csak az a kérdés, hogy szabad akaratánál fogva ezekből a kis kincsekből mit gyűjt, és hasznosít.

Mert ezekre a belső erőkre nagy szükségünk lesz az idő múlásával. Általában a testünkben zajló fizikai-kémiai változások döbbentenek rá halandóságunkra, hogy a csontok-izmok már nem úgy működnek, ahogy fiatal korunkban. S észrevesszük, hogy az emlékezetünk sem a régi. Homlokunkra barázdát rajzol a lélek, de szívünk még ezt nem érzi, az agyunk ezerrel zakatol.

Beosztással, elfogadással kell életünk dolgait intézni. Azelőtt egy nap alatt rendbe tettük a kertet és a lakást, most már ez így nem megy. Bocsássuk meg magunknak és alkalmazkodjunk. Erőnkhöz mérten tervezzünk. Iktassunk be több pihenőt az aktivitás között, vegyünk vissza az állandó forgásból, a lótás-futásból. A lágyabb erők által is megoldódnak dolgaink.

§ Ebben az életszituációban is mindig legyen célunk-vágyunk, mert így újra életre tudjuk hívni a Teremtő-erőt, minden tevékenységünkhöz kérjünk áldást, csoda még ma is létezik!

§ Ápoljuk kapcsolatainkat emberekkel, állatokkal, növényekkel, természettel.

§ Engedjünk meg magunknak valami felemelő helyzetet, amit eddig nem tehettünk. Sajgó hátunknak egy friss masszírozást, vagy egy új frizurát, meditációs ellazulást.

§ Főzzünk valami egészséges finom új ételt barátainknak, akár saját magunknak egy főre.

§ Fürkésszük ki, hogy a betegségeknek lelki szinten, mi lehet az oka. Hogyan tudunk ebben Előrelépni, gyógyulni.

§ Dolgozzuk fel életünk negatív korlátait, ne cipeljük az ezer éves bőröndöt, hisz előző életekből sok akadályozó dolgot vagy tulajdonságot hozhatunk a mostani ciklusba.

§ Ebben az életkorban, nagy valószínűséggel, a lélek már segített felismerni küldetésünk célját. Ha mégsem egyértelmű számunkra, akkor kérjünk spirituális tanácsot, hogy minél előbb orvosolni lehessen a problémákat, hogy a hálótervünket / élettervünket / beteljesítsük.

§ Szellemünket-lelkünket is tápláljuk, gyűjtsünk új információt, felismeréseket ezekkel kapcsolatosan.

§ Az elme számára találjunk feladatokat: rövid távú emlékezet gyakorlat, amikor egy-két új szót kifejezést megtanulunk, pld: életút-foglalkozás, duálpár, prána-légzés.

§ Hosszabb távú-emlékezet gyakorlat: ima-meditáció, előző-életek előhívása, DNS-gyakorlat.

§ Minden elmúlás, egy új élet kezdete. Valójában nem is halunk meg, csak átlépjük a titokzatos fénykaput. Tudatunk határtalanná válik, lelkünk kiszabadul testünk börtönéből és összeolvadunk a csodálatos Mindenséggel, miközben identitásunkat megtartjuk, és ahol Szeretettel átölel a Fény.

§ Alkalmazzuk szellemi bölcsességünk ajándékait a szolgálatban, gyógyításban, tanításban, az élet minden területén. Önzetlen szeretetünkkel támogassuk gyermekeink útját, hogy ők is megtalálják létezésük szépségét.

§ Mert az ember, csak az Úrban lehet teljes, a Szeretet által vezetve tud kibontakozni, az Egység védelmében virágozni és gyümölcsöt hozni.

Írta:Inci

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése