2011. jún. 26.

A veseproblémák lelki oka és jelentése

A vese páros szerv, összetett idegi és hormonális szabályozórendszer működteti.
A vérkeringés útján kapja meg éltető elemeit. Őrködik a folyadékterek felett és szabályozza a só-, és vízháztartást, megteremti a sav-lúg egyensúlyt, tehát egy központi szűrőállomás.
Megkülönbözteti a test számára tápláló vagy ártó dolgokat, kiválasztja a mérgeket.

Lelki szinten:
A vese megbetegedés partner vagy társkapcsolati problémákra utal. Amikor nem tudjuk eldönteni, mire van, és mire nincs szükségünk. Társunk mindig tükörkép, és megmutatja az önmagunkban lévő hibákat, hiányosságokat. Különös nyomatékkal, hiszen az emberi test, magában hordja a férfi-női aspektusokat, amit a különböző életterületeken harmonikusan kellene megélnünk, végtelen szeretettel.

A vese egészségét fizikai szinten rontjuk, ha túlhajszoljuk magunkat, nem fogyasztunk elég
Folyadékot, vagy fertőzéses-gyulladásos, allergizáló betolakodóknak utat engedünk a szervezetünkbe. Továbbá számos más negatív körülmény befolyással lehet az egységre.

Legyünk őszinték, dolgozzuk fel az árnyékvilágunkat. Természetesen beszéljük meg társunkkal, ő hogyan látja az egészet. Az is fontos én mit szeretnék, ne nyomjuk el egymást.
Mutassuk ki szeretetünket és fogadjuk el a másik fél álláspontját. Alakítsunk ki életünkben békét, harmóniát, ha együtt nem megy, engedjünk szabad utat az energiák, érzelmek áramlásának. Ne adjuk fel, először próbáljuk meg helyreállítania a teljességet, megéri a próbálkozást, hiszen tanulni fogunk belőle és megindulhat a gyógyulás.

Vesegyulladás - fertőzés: háborog a lelkünk, hogy keressük meg azt az élethelyzetet, amit már nem vagyunk képesek tolerálni. Változtassunk rajta!

Veseciszta: előfordulhat örökletes fejlődési rendellenességként, amennyiben ezt karmikus betegségként hoztuk magunkkal, de általában ennek a tünetnek az a jelentése, hogy elzárkózunk a lehetőségek elől, bezártuk az információt szellemileg, fizikailag pedig nem akarunk foglalkozni a dolgainkkal.

Vesekő: megkeményedett aktív energia, olyan életfeladat, amit már rég fel kellett volna dolgozni, s útjára engedni.

Vese-zsugor: lustaság, kishitűség a gyökértudatunk meggyengülését fejezi ki, hogy félünk az önállóságtól.

Művese: a gép a tökéletes társunk, mert természetes úton nem találtuk meg.

Vese-TBC: külső személy általi irányítottságot jelent, belekényszerülés a sorsunkba.

Ahhoz, hogy a fenti problémákat el tudjuk kerülni, illetve gyógyulást nyerjünk, nagyon fontos megismerni önmagunkat, majd másokat, küldetésünk célját, a hálótervünket és kifürkészni a karma titkait, tudni azt, nemcsak egy életünk létezik. Tehát a problémáinkat cipeljük egyikből a másikba, de végül is valamikor meg kell oldani a feladatokat, ha szeretnénk meggyógyulni.
Tudatosan keressük meg azokat a lehetőségeket, amelyek az öröm pillanatait nyújtják számunkra, nyíljunk meg a kapcsolatok felé, őszintén fejezzük ki szeretetünket, ha így érezzük. Amennyiben szüleink maguknak, sőt nekünk sem tudták megtanítani a szeretet kifejezésmódjait, ne legyünk restek, sajátítsuk el azokat. Minél jobban, minél kifejezőbben tudtára adjuk a másiknak mennyire szeretjük, annál harmonikusabbá válik életünk. Ha a párunk képtelen kifejezni felénk szeretetét, mondjuk el neki mire vágyunk!
Érdemes megismerni a szeretet öt nyelvét, és kitapasztalni, nekünk mely kifejezésforma a legfontosabb. Derítsük ki párunknak, szeretteinknek a sorrendjét, és ezentúl így kedveskedjünk nekik.
Ne legyünk hamisak, mert az egyszer úgy is kiderül, jobb a békesség.
A veseproblémák társulni szoktak a vérnyomás gondokkal, ezért tápláljuk szervezetünket megfelelően, kellően figyeljünk a mozgásra, folyadék és só fogyasztásra, kerüljük a megfázásokat, végezzünk méregtelenítést gyógyteákkal...stb

Felhasznált irodalom:T.Dethlefsen-Rüdiger Dahlke: Út a teljességhez /1996
Pósa Ferenc: A betegség mint pótcselekvés / 3.kiadás
Írta: Inci

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése