2010. dec. 3.

Új élet - Hálóterv

Amikor egy lélek elhatározza, hogy újra testet ölt, először is megtervezi a következő életét. Ezt a tervet nevezzük hálótervnek.
A lélek megtervezi, hogy:
§ Fiú legyen-e vagy lány
§ Hol szülessen meg, mely kontinensen, országban, városban vagy faluban § Milyen nemzetséghez nagyobb vagy annak kisebb csoportjához tartozzon
§ Kik legyenek a szülei
§ Milyen élete legyen, gazdag legyen-e vagy szegény
§ Mi legyen konkrétan, vagy milyen hangzású, jelentésű neve legyen
§ Esetleges óvodáját, iskoláit, amelyek majd ha időben ott tart, a szüleinek „véletlenül” pont az fog az eszükbe jutni, ami az életéhez amúgy is szükséges
§ Később munkahelyeit
§ Lakhelyeit





Milyen beállítottságú lesz az illető. Korábbi felhalmozott adósságaiból kifolyólag meghatározza, hogy a Föld, azaz a természet felé kell többet törlesztenie, így válik belőle
§ Kertész, állatkerti gondozó, zöld aktivista, gazdálkodó stb.


Inkább az emberek felé van több törleszteni valója, így választ humán pályát.
§ Orvos, gyógyító, masszőr, tanár, védőnő, idősgondozó, ápoló stb.




Vagy ha mindkettő felé sok, van akkor az egyik lesz a főcsapás, a másik meg a mellékkerset, hobbi. Illetve a kettő területet kombinálja majd.


Mely emberekkel volt már élete, és van-e velük tennivalója. Ha van, akkor azok a személyek, akik valaha neki ártottak, vagy tartoznak, azaz karmikus adósságuk van a lélek felé, azokból lesznek:
§ A megszületett tanítója, orvosa, főnöke
Tehát olyan személyek, aki őt segíteni fogják az útján.
S akik felé az illetőnek van törleszteni valója, pedig mind olyanok lesznek, akiknek élete során ő fog tudni segíteni:
§ Pl. osztálytársak, felnőtt korában tanítványai, páciensei, kollégái, párkapcsolatai, férje/felesége(i), gyermekei, vőjei, menyei, unokái stb.

Természetesen nem egyetlen tervet készít a lélek. Azért nevezik háló tervnek, mert mint a pókhálónak sok mellék ága-boga van. Ha mégsem úgy alakul a baba élete, mint ahogyan megszületése előtt szerette volna, akkor legyen esélye visszakanyarodni az optimális útra. Ugyanis Isten mindenkit szabad akarattal ruházott fel. Nem madzagon rángatható bábukat teremtett, hanem önálló gondolattal rendelkező lényeket, akik döntést hozhatnak. Helytelen út nincs, csak esetleg több tapasztalattal a batyujában fog haza térni, mint ahogyan azt tervezte, és emiatt előfordulhat az, hogy pont azt a dolgot nem vitte véghez, ami miatt most testet öltött. Talán majd a legközelebbiben sikeresebb lesz.

Ha tudnánk, hogy mit terveztünk el, akkor aszerint élnénk. A gyermekeinknek nincs letakarva a terv. Ők látják egészen kisiskolás korukig.



A legfontosabb, hogy a lélek előre összeállítja azokat az ÉLETHELYZETEKET, amelyekkel az eddigi életei alapján részére aktuálissá vált tanulnivalókat megtapasztalhatja.


A Teremtő által az Ember részére átadott alapelvekről van szó. A Szeretet, az Elfogadás és az Igazságosság a három legfontosabb. De ezek ellentétei is hatalmas helyet kapnak a hálótervekben, mint a félelem, az elvárás, az önzés, stb.
A Szellemi oldalon - bármelyik szintről jön az illető lélek, vagy szellem - minden egyszerre rendelkezésre áll. Vagyis mindent lehet látni és tudni egyszerre. A "jót és a rosszat" is. De odaát nem tudjuk a hibáinkat kijavítani.


Ezért a leszületés előtt például betervezi a lélek: hogy az elmúlt gazdag élet után - ahol gyerekeket dolgoztatott napi 14 órán át, és éheztek, verték őket a szőnyeg szövést serkentő céllal - most egy hasonló életet fog megélni. Most ő lesz a gyermek-rabszolga. A leszületés után minden körülmények között meg fogja tapasztalni ezt a helyzetet. A részletek változhatnak, de a lényeg nem.


És akkor a földi élet érzésein és tapasztalatain át megérti, hogy ez milyen igazságtalan, és borzalmas bűn a másik emberrel szemben. Többet soha nem felejti el. Akár hány élete is lesz ezután, ezt a hibát nem követi el még egyszer. Minden ember így tanul egyre többet.
Ez a legfontosabb szerepe a hálótervnek.


Lehetőséget ad arra, hogy én az ember kijavítsam a hibáimat. Minden leszületésem eredményeként egyre közelebb kerüljek a Teremtő által előre eltervezett - és Jézus által elénk élt - kozmikus ember mintájához. Ebben a Szeretet a legfontosabb elem, amely már a határozott Szelídséggel párosul, és figyelemmel van minden más élőlény igényére, tulajdonságára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése