2011. aug. 5.

Csontritkulás lelki oka, jelentése



E betegség kapcsán az ember elveszti csontállományának bizonyos százalékát. A tanulmányok azt mutatják, hogy a nőknél sokkal gyakrabban fordul elő e probléma, az adottságuk miatt.
Kísérő tünetként előfordulhat spontán csigolya-és combnyaktörés, hátfájás, teljes elgyengülés, egyéb problémák.

Testi szinten: Maga a csontszerkezet a stabilitást, szilárdságot a fizikai állóképességet biztosítja.
Tüneti szint: A csontsűrűség fokozódó csökkenésének funkcionális okai mindkét nemnél jelentkezhetnek. Az elégtelen nem megfelelő testmozgás következtében, az izmok, csontok kevésbé vannak igénybe véve. Köztudott, hogy amely szervünket nem dolgoztatjuk, egyre jobban leépül. Dohányzással, rossz táplálkozással is ronthatunk az egészen, és azzal ha, testi-lelki állapotunk nem kap megfelelő harmonikus cselekedetet önmagunk által. Valamint, ha hormon-és anyagcserezavarral társulnak a folyamatok.

Tartalmi okok: A kevés mozgás melletti, mérséklődő szellemi-lelki igénybevétel következménye a csontritkulás. Belső énünk figyelmeztetése, hogy engedjük el a terheket, amelyeket életünk delén, nem vagyunk képesek levetkőzni. Mivel szervezetünk intelligens-és tudatos, a csontsűrűség csökkenésével próbál megszabadulni a feleslegtől. Azért, hogy a ciklikus körforgásban könnyítse a lélek hazatérését. A hormonok is tartalékra állnak, nem lehet őket becsapni. Semmi sem állandó, mint a változás. Az új helyzetet kell elfogadni és békével, alázattal megélni.

Feldolgozás: Tegyük le a terheket, lelkileg és fizikailag is, ha súlyfeleslegben szenvedünk.

Átvitt értelemben is: lemondás azokról a dolgokról, amelyek a lélek hazatérését nem segítik.

Ráhangolódás az új helyzetre: A változás után feltáruló új életfeladatokra, korunknak megfelelően. Beismerve, hogy a régi fiatalos lendülettel már nem tudunk haladni, mert elmúltak az évek, azok az adottságaink.
Merítsünk erőt szeretetből-bölcsességből, kérjünk útmutatást felsőbb énünktől, ha megértjük üzenetét, elmaradhatnak fájdalmaink.
Teljesedjünk ki a női-férfi aspektusi küldetésünkben, legyünk segítői a fiatalabb korosztálynak.

Felhasznált irodalom: Thorwald Dethlefsen Rüdiger Dahlke–Út a teljességhez 1996
Írta: Inci

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése