2011. jún. 26.

Alkoholizmus lelki háttere

Evés után egy-két pohár bor vagy sör, segíti az emésztés folyamatát. Azonban, ha átlépjük a mértéket könnyen betegség válhat belőle.
Az ezzel kapcsolatos tünet jelzés értékű, saját magunknak kell felismerni és elszámolni vele, azonban viselkedésünkkel elronthatjuk más emberek életét is.
Amikor lelkileg-fizikailag nem találjuk helyünket, talaj vesztettekké válunk.
Úgy érezzük az egész világ ellenünk fordult. Keressük önmagunkat, túlzottnak érezzük a velünk szembeni elvárásokat. Nincs életerőnk, készségünk, hogy bármit jól cselekedjünk, a pohár fogásán kívül. Az alkohol fogyasztásának eltúlzása, átmeneti könnyedséget, derűt színlel, utána pedig letargiába, depresszióba kerget. Később elindul a fizikai leépülés a lelki gyötrelmek mellett, a máj-és veseelégtelenség, magas vérnyomás egyéb más társbetegség alakul ki…
Egyre ingatagabbá és megbízhatatlanakká válunk, nem tudunk a családban, munkában helytállni.
Lassan elveszítjük barátainkat, s maradunk egyedül problémáinkkal.
Ne várjuk meg ezt a legrosszabb állapotot! Önmagunk részvétele nélkül nem tehetjük jobbá életünket. Hallgassunk a szívünkre, és kérdezzük meg lelkünket miért jutottunk ide?
Bánatos vagyok.
Meghalt valakim.
Elvesztettem a munkám?
Gyógyíthatatlan betegségben szenvedek.
Így kényelmes, addig sem teszek semmit, nem kell azon gondolkodni, hogy szalad el az életem nélkülem.
Félek élni a saját életemet?
Számtalan okot lelhetünk a kibúvásra, de tulajdonképpen az a célunk, hogy megtaláljuk a kiváltó okát a betegségnek és felszámoljuk.
Először is legyünk őszinték, türelemmel bocsássunk meg önmagunknak. Válasszuk a jobb életet. Legyen vágyunk a megváltozásra. Találjuk meg sorsunk értelmét. Életünk harmadában nyílnak meg azok a csodálatos szellemi kapuk, amikkel eddig nem is törődtünk. Méregtelenítsük és tápláljuk szervezetünket, mindig adódik pozitív lehetőség az átalakulásra, legyünk tevékenyek.
Ha nagyon magányosnak, gyengének érezzük magunkat, kérjünk segítséget szakembertől.
Fokozatosan mondjunk le szenvedélyünkről, és engedjük az új energiákat szétáradni lényünkben.
Mindenkinek képződnek átmeneti gondjai, de tudatos gondolkodással, alkalmazkodással változtatható a helyzetünk. Isten patikájában mindenre lelhetünk megoldást. Keressünk új, szeretetteljes kapcsolatot, aki segít felismerni önmagunk szépségét és értékét. Találjuk meg az aktív-passzív időszak egyensúlyát, ha leküzdöttük nehézségeinket, lehet, hogy más embereknek is segítségére lehetünk a gyógyulásban, hisz adott a kellő tapasztalatunk. Megerősödtünk, és visszaállítottuk a belső tűz szentségét, felismertük a kiváltó okokat, nincs szükségünk pótcselekvésre.

Az íráshoz kapcsolódó az alkohol elengedéséről szóló igaz sikertörténetet ajánlom figyelmedbe.
Felhasznált irodalom: Kurt Tepperwein, Mit árul el a betegséged?

Írta: Inci




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése