2011. ápr. 2.

Gyógyító kövek – Mohaachát


Mohaachát


Csakra: gyökér

Indián: szarvas

Nyugati: bika, ikrek, rák, skorpió

Kínai: kígyó, ló, bárány, disznó

Elem: föld, levegő, víz


Gyógyhatások: Általánosan a vér, sejtek, a szervek és az immunrendszer megerősítője. Részleteiben hatással van: agyféltekék, allergia, alultápláltság, bőrszövetek, cukorbaj, emésztés, fekélyek, gyulladások, hasnyálmirigy, lép, máj, méregtelenítés, nyirok, pulzus, sínus, terhesség, vastagbél, vérerek, vérkeringés, vérplazma, vírusok, láz, légutak, nyirokrendszer, homloküreg működésének jobbá tételére.


Lelki hatások: Lelki harmóniánk által, nő az önbizalmunk és megbízhatósági képességünk.


Felhasználható: Marokkőnek és ékszernek. Elixírnek és helyileg.


Tisztítás: földön, folyóvíz, füst felett Kerti földben is tisztíthatunk úgy, hogy lehelyezzük a földre a követ délelőtt 8-10 óra között, vagy délután 16-18 óra között 20 percre és kérjük a Földanya segítségét. Elvégezhetjük ezt a módszert virágcserépben is, de ott takarjuk be a követ földdel is. Használat után ürítsük ki a cserépből a földet.


Tisztíthatjuk a köveinket a csapból kifolyó víz alatt 3-5 percig két ujj között tartva. Folyóvízben, ha pl. a Duna parton járunk vagy más folyó partján. Ott, ajánlom, hogy lazán, több ujjal átfogva tartsuk a követ a markunkban 5-10 percig. Patakban, forrásvízben, olyan tóban, amelyiknek lefolyásuk van. Figyelem, az állóvizű tó nem jó erre a célra, mert nem folyik keresztül a víz. Megtisztíthatjuk őket üvegpohárban tengeri sóval elkevert vízben 2 óra hossza alatt.


Füstölő vagy gyertyaláng füstje fölött két ujj közé fogva négyszer-ötször áthúzzuk a kezünket a füst fölött úgy, hogy a kő van alul, a kézfej fölül. Közben forgassuk meg a követ, hogy ott, ahol fogtuk, ott is érje a füst.

Kép forrása: internet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése