2011. ápr. 2.

Gyógyító kövek – Csipkeachát


Csipkeachát

Csakra: torok- szakrális

Indián: szarvas

Nyugati: bika, ikrek, rák, skorpió

Kínai: kígyó, ló, bárány, disznó

Elem: föld, levegő, víz


Gyógyhatások: A hólyagra, és epe-hólyagra hat. Segít a fertőzéseket és gyulladásokat legyőzni. Nyugtat, csillapítja a lázat. Védelmez a torok- pajzsmirigy és idegrendszeri, valamint ízületi gyulladások leküzdésében. További szerepe van, a csontok épségben, tartásában és a törések gyógyulásában. Javítja a hajszálerek átjárhatóságát, a hasnyálmirigy működését. Helyre állítja az agyi-egyensúlyzavart /agyvíz és vízfejűség./


Lelki hatás: Energetikailag blokkoldó, megszünteti a félelmeket, nyugalmat és békét ad.


Felhasználható: Marokkőnek és medálként. Elixírnek és helyileg.


Tisztítás: folyóvízzel, földön

Tisztíthatjuk a köveinket a csapból kifolyó víz alatt 3-5 percig két ujj között tartva. Folyóvízben, ha pl. a Duna parton járunk vagy más folyó partján. Ott, ajánlom, hogy lazán, több ujjal átfogva tartsuk a követ a markunkban 5-10 percig. Patakban, forrásvízben, olyan tóban, amelyiknek lefolyásuk van. Figyelem, az állóvizű tó nem jó erre a célra, mert nem folyik keresztül a víz. Megtisztíthatjuk őket üvegpohárban tengeri sóval elkevert vízben 2 óra hossza alatt.


Kerti földben is tisztíthatunk úgy, hogy lehelyezzük a földre a követ délelőtt 8-10 óra között, vagy délután 16-18 óra között 20 percre és kérjük a Földanya segítségét. Elvégezhetjük ezt a módszert virágcserépben is, de ott takarjuk be a követ földdel is. Használat után ürítsük ki a cserépből a földet.

Kép forrása: internet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése