2011. ápr. 21.

Álmatlanság lelki oka, jelentése










A nyugodt békés alvás, az ember alapvető szükségleteihez tartozik. Fiatal korunkban természetes könnyedséggel megy. Azonban az éveink előrehaladtával már nem ilyen zökkenőmentes.
Belefáradunk az életbe, esetleg egyedül maradunk. Kirepülnek a gyerekek, a társunk meg egy másik dimenzióba távozott. Itt maradunk a problémákkal, betegségekkel, félelmekkel. Nagyon sok minden összejöhet, ami zavarja az éjszakai pihenésünket, bár idősebb korban már kevesebb alvásra van szükségünk, mondják az orvosok.
Fizikai szinten okozhatja a betegséget:
§ Gerincelváltozások,
§ Agyi, keringési problémák, asztmatikus allergiás tünetek, stressz, túlsúly, fejfájás, oxigénhiányos állapot és egyebek.

Lelki vonatkozásában arra kell gondolnunk, hogy bizalommal áttudjuk-e adni magunkat a mindenségnek. Váltakozik a nappali, és éjjeli pólus, elgondolkodunk vajon melyik az igazi? Lesz-e még holnap? Hogyan tovább a fény és a sötétség világában, az aktivitás-nyugalom állapotában.
Az alvási periódus a tudattalan birodalmának, kicsi halálnak felel meg. Ebben rejlik a probléma lényege, gondolunk-e az elmúlásra, miért félünk tőle? Számot vetünk-e életünkkel?

Pihenéskor minden kontrollt el kell engedni, előtérbe kerül az ősbizalom, egy „ismeretlenbe” kérünk bebocsátást. Kényszer hatására nem megy. Az agyi idegrendszer szétválogatja az egész napos információ halmazt, és feltöltődik energiával az egész szervezetünk, testünk, lelkünk.

Ezért teremtsünk megfelelő előfeltételeket: optimális szobahőmérséklet, laza gyomor, stressz elengedése, megfelelő ágy és párna, húzhatunk langyos, nedves zoknit, elektromos berendezések kizárása, káros földsugárzások kiiktatása. Tudatosan gondoljuk végig napi jó, és rossz cselekedeteinket. Ebben segít Őrangyalunk, aki megsúgja, hogy napközben hol vétettünk hibát. Fogyasszunk előzetesen egy pohár langyos tejet, vagy gyógyteát, segít az ellazulásban.

Oldjuk fel félelmeinket, kérjünk szakembertől segítséget. Pihenjünk, amikor lehetőség van rá.
Legyen, akinek el tudjuk mondani bánatunkat. Lefekvés előtt sétáljunk, meditáljunk vagy imádkozzunk és bízzunk a létezésben. Valamint a legfontosabb, hogy tiszta szívből bocsássunk meg mindenkinek, akivel a nap folyamán találkoztunk, illetve saját magunknak, ha úgy érezzük, hogy nem harmonikusan telt a napunk.

Sorsunk elfogadásával a blokkok oldásával pihentetőbb lesz álmunk.


Felhasznált irodalom:
Pósa Ferenc: A betegség mint pótcselekvés / 3.kiadás

Írta: Inci

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése