2011. ápr. 18.

Allergia lelki háttere



Az allergia nagyon széles körben előfordulhat a gyermekektől egészen az időskorú emberekig. Az immunrendszer fiatal kortól kezdve fokozatosan felkészül az aktivitásra. Számtalan megjelenési formájával találkozhatunk. Vannak légúti, pollen, penész, szőr, szénanátha, asztmatikus jellegűek, táplálkozással kapcsolatos tehéntej- és lisztérzékenység, színezék, adalékanyagok által okozott elváltozások. Fémek, vegyszerek és környezeti hatások okozta károsodások és számos más tényező, ami allergiát tud produkálni. A védelmi rendszer, amikor legyengül, önmaga ellen fordul, felháborodással, tünetekkel jelez, hogy megbomlott testünk-lelkünk harmóniája, figyelmeztet az önvizsgálatra, a problémák felszámolására. Akkor adunk esélyt a fenti tünetek kialakulására, ha nem fogadjuk el az életünket úgy, ahogy van. Amikor szembe fordulunk a dolgokkal, elutasítjuk azokat, vagy valakivel, valamivel nem kívánunk érintkezésbe lépni, nem vagyunk nyitottak a változások iránt. Alapvető félelmeink fogságában töltjük a napjainkat, elszigetelődünk, mert úgy érezzük, hogy ekkor semmi koszos, alantas dolog nem történhet velünk. Pillanatnyilag nem is gondolunk arra, hogy jobb lenne szembenézni a valósággal.


Vegyünk néhány példát:

Macskaszőr-allergia általában a női szexualitással kapcsolatos zavarokat jelzi, a megnyílás, odaadás, simulás, az e téren megélni kívánatos őszinte szeretet kifejezésének milyenségét mutatja.

Kutyaszőr-allergia megnyilvánulása legtöbbször a férfiaknál jelentkezik. Az agresszív hajlam közvetlenségének, követelésének elutasítását tükrözi.

Házipor-allergia esetén az élet bizonyos területeit tisztátalannak tekintjük, ezért elutasítjuk. Asztma: Elfojtott agressziót, kielégítetlen szabadságvágyat üzen lelki szinten. A belégzés-kilégzés, vagyis a szeretet adás-kapás egyensúlyának helyreállítására szólít fel bennünket. Szűkkeblűség helyett inkább teljesedjünk ki a szeretet kapcsolatainkban. Az árnyék oldalt is meg kell ismernünk, és jó lenne elfogadni, hogy nem csak tiszta dolgok léteznek az életben. Hiába akarunk elkülönülni, felülemelkedni, ehhez az szükséges, hogy megismerjük az alapokat, a kiválasztást, a salakok eltávozását a testünkből. Anális szerveink, természetes képességét, ugyan úgy tiszteljük, mint bármelyik más alkotó részünket. A túlsavasodás fokozza az allergia kialakulásának lehetőségét, ezért évszaknak megfelelően méregtelenítéssel segítsük elő a megújulást.

Bőrkiütések, viszketettség: Találjuk meg, ami ingerel az életben bennünket. Lehet, hogy túlságosan elhatárolódunk, vagy társkapcsolati gondok merültek fel, esetleg nem tudjuk kiélni szenvedélyünket, agressziónkat kezelni, illetve lelkesedésünket senki nem hallgatja meg. Tárjuk fel és elemezzük ki a problémákat. Jókat fogunk kacagni önmagunkon, hogy a sok kis apróság, milyen tüneteket képes produkálni. Változtassunk hozzáállásunkon, és folyamatosan beszélgessünk belső énünkkel. Rövid időn belül elnyerhetjük a gyógyulás örömét!

Felhasznált irodalom: Thorwald Dethlefsen-Rüdiger Dahlke: Út a teljességhez / 1996. Kurt Tepperwein: Mit árul el a betegséged.

Írta: Inci

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése