2011. márc. 4.

A vérnyomás lelki oka, jelentése



A vér az életet szimbolizálja, annak anyagi hordozója. Az ember dinamikájának módját és mértékét jelzi. A vér kitölti az érpálya belvilágát. Minden tevékenységhez szükség van egy bizonyos vérnyomáshoz, még az életfenntartáshoz is. Illetve fokozottabb erőkifejtésre is képes sport és fizikai tevékenység esetén a szív központi vezérlése által.

A túl alacsony, illetve magas vérnyomású ember egyaránt kitér a konfliktusok elől, ez az alkalmazkodás és rugalmatlanság hiánya.

Alacsony vérnyomás esetén: Az ember szó szerint olyan érzése van, mintha elesett lenne, mindenhez rosszul áll hozzá. Nem viszonyul egyenesen és őszintén a dolgokhoz, hiányzik belőle a kitartás.
A szexualitás is függ a vérnyomástól, inkább kerüli azt. Gyakran társul hozzá anémia, /vérszegénység./, vashiányos állapot, depresszió-fáradság, aluszékonyság, kilátástalanság-kedvtelenség.
Fő mondanivalója: nem vagyunk hajlandóak a rendelkezésünkre álló életenergiát felvenni.

A vérnyomásemelésre alkalmazott terápiás kezelések pillanatnyilag sikerrel járnak, azonban amikor abbahagyjuk visszaesés mutatkozik.

Megoldásként tartós sikert, csakis a belső hozzáállásunk megváltoztatásától várhatunk, ha gondosan odafigyelünk önmagunkra. Kérjük ki az orvos, vagy természetgyógyász tanácsát.

Magas vérnyomás esetén: megnövekedett vérnyomás, nem csak fizikai teljesítmény fokozásakor lép fel, hanem akkor is, amikor elképzelünk valamit. Ha ezt a túlnyomást ésszerűen, tudatosan képesek vagyunk felhasználni, akkor normalizálódik a nyomás. Ha azonban nem tudunk vele mit kezdeni, állandósul a magas vérnyomás, ami visszafogott agresszióról is tanúskodik. Tehát kikerüli a feladatai megoldását, vagy túl sokat vállal. Az
„uralt” agresszió egyenesen szív-infarktushoz vezet. A férfiaknál gyakrabban fordul elő, a statisztikai kimutatások szerint.
Ellenőriztessük rendszeresen a vér koleszterin-és cukor százalékos arányát a szervezetünkben, mert a megemelkedett szintjük túlsúllyal társulva, elősegíti ezen betegség kialakulását.

Öregségi vérnyomás: ami, az érfalak elmeszesedésének következménye. Ennek nem kell szükségképpen így alakulnia. Ne merevedjünk le dolgainkban, inkább kövessük életünkben a lágy hullámzó mozgásokat. Kicsit sétáljunk, barátkozzunk, meditációval lazítsunk és kössünk baráti kapcsolatokat, ahol a szeretetben feloldódhatunk.

Gyermekeknél előforduló vérnyomás: figyeljünk gyermekeinkre, mert ritkán, de náluk is előfordulhatnak vérnyomás problémák, melyhez mindenképpen orvosi segítségre van szükség, a szülők részéről pedig az a felelősség, hogy kifürkésszék csemetéjüknek, mi bántja a lelkét.

A szerveztünk egy élő gépezet, ha nem kap megfelelő mennyiségű vizet és élelmet, melyből energiát nyerhet, nem lesz képes ellátni feladatát. A lehetőségekhez mérten kevesebb gyógyszert szedjünk és forduljunk a természetes gyógymódok felé, tanuljuk meg a stresszhelyzetek kezelését.
Lelki életünket se hanyagoljuk el, mert a Szellemünk is táplálékra vágyik.
Rendezzük sorsunkban az elfogadás-szeretet, megértés-megbocsátás kérdését.

A kor előre haladtával, figyeljünk jobban a táplálkozásunkra. Kerüljük a zsíros- cukros, füstölt- túlfűszerezett nehéz ételeket, illetve mérsékeljük a só fogyasztást.

Fogyasszunk tudatos meggyőződéssel: több zöldségfélét, gyümölcsöt. Mértékletesen tejterméket, ismerjük meg a tönkölybúzából készült termékek jótékony hatását, sok természetes jó vízzel tápláljuk szervezetünket.

Mindennap szánjunk időt a mozgásra, sétáltassunk egy kis állatot, így lelkünk is megnyugszik. Egész más lesz a közérzetünk.

Felhasznált irodalom:
Thorwald Dethlefsen -Rüdiger Dahlke: Út a teljességhez /
1996.év., Pósa Ferenc: A betegség mint pótcselekvés / harmadik kiadás


Összeállította: Inci

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése