2011. márc. 23.

Gyulladás lelki oka, jelentése



A gyulladás szöveti reakció, válasz a betolakodó kórokozók számára fizikai-kémiai hatásokra.
Vannak baktériumok és vírusok által okozott esetek.

Ennek a betegségnek célja a védelemnyújtás a szervezet a számára, hogy tanítsa az immunrendszert. A következő hasonló esetben, már teljesen képes lesz kivédeni a támadást.

Általános jellemzője: duzzanat, vörösödés, melegség, fokozott hőképződés, láz, fájdalom elesettség érzése. A lázas állapot minőségében azt jelenti, hogy működik a szervezet védelmi rendszere. Esetenként kell eldönteni, hogy mikor szükséges a hőemelkedés, láz csillapítása.
Előfordulhat a test egész területén bárhol vagy a szervekben, ízületekben-csontokban, fogban stb.
Az immunbetegségekre jellemző, hogy a gyulladás vándorolhat az egész testben, olykor nem találják meg a probléma gyökerét labor vizsgálatokkal sem, ezért fokozottabban figyeljünk testünkre.

Lelki tünetei: lelki forrongás, lázadás, ellenkező dolgokat teszek, mint ahogy a belső énem szeretné.
Ha nem ismerem el a problémát saját magam számára világosan, ehelyett titokban tartom, és nem figyelek oda semmire, pedig sejtésem van a dolgok lényegéről, akkor jönnek a figyelmeztetőjelek. Sajogni fog a testem itt is, ott is. Ezek a titkos lelki üzenetek segítenek a megfejtésében, és azon szerveink, amelyek gyulladásban vannak, szinte rávezetnek a felismerésre, segítenek megérteni a lényegét. Ha gond van a vesével az a társkapcsolati problémákra utal. Máj, epe gondoknál nem tudom a haragomat, indulataimat kezelni.
Ha a szívvel van gond, akkor az a szeretet adásának és elfogadásának problémájára utal, megtaláltam-e, felismertem-e, hogy az isteni egységhez tartozom. Megbocsátó, igazságos és segítő tudok-e lenni.

Amikor végre kitörünk ebből a nehéz helyzetből, elcsendesedtünk és odafigyeltünk a lelkiismeret hangjára, ekkor beáramlik a szervezetünkbe a fény, örömmel vesszük a változást, megindul a gyógyulás. Természetesen fizikailag is meg kell tenni a lépéseket. Több folyadékot kell fogyasztani, odafigyelni a vitamindúsabb táplálkozásra, gyógynövényeket használjunk, megfelelően mozogjunk, lazítsunk, pihenjünk.

Törekedjünk arra, hogy felismerjük, mire tanított a betegség, s javítsuk ki a hibás gondolkodást és cselekedetet.

Felhasznált irodalom:
Pósa Ferenc: A betegség, mint pótcselekvés / harmadik kiadás
Thorwald Dethlefsen-Rüdiger Dahlke: Út a teljességhez / 1996.év.

Írta: Inci

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése