2011. márc. 30.

Gyógyító kövek – Botswanai achát


Botswanai achát

Csakra: szív Indián: szarvas

Nyugati: bika, ikrek, rák, skorpió

Kínai: kígyó, ló, bárány, disznó

Elem: levegő, föld

Gyógyhatások: Segít a tüdőnek a friss levegő felvételben. Támogatást ad, hogy leszokjunk a dohányzásról. Füstmérgezés esetén regenerálja a sejteket, frissül a vérképződés és megújul a bőr. Segíti az immunrendszer munkáját. Erőt ad fizikai, és idegi kimerültségkor.

Lelki hatás: Általános állapotjavító, oldja az érzelmi elfojtottságot.

Felhasználható: Marokkőnek és medálként. Elixírként, vagy helyileg.

Tisztítás: Folyóvíz, földön, füstön

Tisztíthatjuk a köveinket a csapból kifolyó víz alatt 3-5 percig két ujj között tartva. Folyóvízben, ha pl. a Duna parton járunk vagy más folyó partján. Ott, ajánlom, hogy lazán, több ujjal átfogva tartsuk a követ a markunkban 5-10 percig. Patakban, forrásvízben, olyan tóban, amelyiknek lefolyásuk van. Figyelem, az állóvizű tó nem jó erre a célra, mert nem folyik keresztül a víz. Megtisztíthatjuk őket üvegpohárban tengeri sóval elkevert vízben 2 óra hossza alatt.


Kerti földben is tisztíthatunk úgy, hogy lehelyezzük a földre a követ délelőtt 8-10 óra között, vagy délután 16-18 óra között 20 percre és kérjük a Földanya segítségét. Elvégezhetjük ezt a módszert virágcserépben is, de ott takarjuk be a követ földdel is. Használat után ürítsük ki a cserépből a földet.

Füstölő vagy gyertyaláng füstje fölött két ujj közé fogva négyszer-ötször áthúzzuk a kezünket a füst fölött úgy, hogy a kő van alul, a kézfej fölül. Közben forgassuk meg a követ, hogy ott, ahol fogtuk, ott is érje a füst.

Kép forrása: internet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése