2011. febr. 10.

Gyógyító kövek – Ametrin


Ametrin

Csakra: napfonat-3.szem
Nyugati: ikrek, mérleg
Kínai: ló, kutya
Elem: föld, tűz

Gyógyhatások: Javítja a sejtek regenerációját. Szabályozza a béltevékenységet, valamint az agy és idegek működését. Stresszoldó és méregtelenítő hatása jelentős.

Lelki hatás: Biztosítja a Jin-Jang egyensúlyt. Oldja az érzelmi blokkot, hozzákapcsol a felsőbb tudathoz. Asztrális utazáskor védelmez. Kiegyensúlyozottabbá tesz és egységesít.

Felhasználható: Marokkőként és ékszernek.
Tisztítás: folyóvíz, füst felett, földön
Tisztíthatjuk a köveinket a csapból kifolyó víz alatt 3-5 percig két ujj között tartva. Folyóvízben, ha pl. a Duna parton járunk vagy más folyó partján. Ott, ajánlom, hogy lazán, több ujjal átfogva tartsuk a követ a markunkban 5-10 percig.
Patakban, forrásvízben, olyan tóban, amelyiknek lefolyásuk van.
Figyelem, az állóvizű tó nem jó erre a célra, mert nem folyik keresztül a víz.
Megtisztíthatjuk őket üvegpohárban tengeri sóval elkevert vízben 2 óra hossza alatt.

Füstölő vagy gyertyaláng füstje fölött két ujj közé fogva négyszer-ötször áthúzzuk a kezünket a füst fölött úgy, hogy a kő van alul, a kézfej fölül. Közben forgassuk meg a követ, hogy ott, ahol fogtuk, ott is érje a füst.

Kerti földben is tisztíthatunk úgy, hogy lehelyezzük a földre a követ délelőtt 8-10 óra között, vagy délután 16-18 óra között 20 percre és kérjük a Földanya segítségét. Elvégezhetjük ezt a módszert virágcserépben is, de ott takarjuk be a követ földdel is. Használat után ürítsük ki a cserépből a földet.

Kép forrása: internet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése