2011. febr. 18.

Gyógyító kövek – Ametiszt


Ametiszt
Csakra: gyökér-napfonat-korona
Indián: kígyó
Nyugati: kos, szűz, skorpió, nyilas, vízöntő, halak
Kínai: sárkány, kakas, disznó, patkány, tigris, nyúl,
Eleme: levegő-tűz

Gyógyhatások: Harmonizálja a térenergiát. Nagyon széles körben nyújt segítséget. Mint pl. a mirigyek, agyféltekék, az alultápláltság, anyagcsere-működés zavaraiban. Valamint cukorbaj, csecsemőmirigy, epilepszia, fejfájás, görcsök esetén. Továbbá gyomorfekély, hasnyálmirigy, hormonok, idegrendszeri problémák során. Használhatjuk középagy, légcső, mandula, migrén, olvasási nehézségekor. Ödéma, pajzsmirigy, sugárzások, látászavar, színvakság, tarkómerevség, kapcsán. Jó szolgálatot tesz, terhesség-szülés fájdalmaikor. Rendező szerepe van a vércukor, zsírszövet és az alkoholizmus problémáiban.

Lelki hatás:
Harmonizálja a testet-lelket. Meditációs kő, javítja a vizualizációt. Asztrális utazás során védelmet nyújt. Auratisztító hatással rendelkezik, geopatikus és stresszoldó.

Felhasználható: ékszerként

Tisztítás: folyóvíz, füst felett

Tisztíthatjuk a köveinket a csapból kifolyó víz alatt 3-5 percig két ujj között tartva. Folyóvízben, ha pl. a Duna parton járunk vagy más folyó partján. Ott, ajánlom, hogy lazán, több ujjal átfogva tartsuk a követ a markunkban 5-10 percig.
Patakban, forrásvízben, olyan tóban, amelyiknek lefolyásuk van.
Figyelem, az állóvizű tó nem jó erre a célra, mert nem folyik keresztül a víz.
Megtisztíthatjuk őket üvegpohárban tengeri sóval elkevert vízben 2 óra hossza alatt.

Füstölő vagy gyertyaláng füstje fölött két ujj közé fogva négyszer-ötször áthúzzuk a kezünket a füst fölött úgy, hogy a kő van alul, a kézfej fölül. Közben forgassuk meg a követ, hogy ott, ahol fogtuk, ott is érje a füst.
Kép forrása: internet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése