2010. dec. 24.

Vega tesztA természetgyógyászatban alkalmazott diagnosztikai módszerek

A természetgyógyászati kiegészítő orvoslás a páciens teljes funkcionális állapotát méri fel, míg a nyugati orvoslás a betegség jellegét. A természetgyógyászati kivizsgálás vagy állapotfelmérés jelentősen hosszabb folyamat, mint a nyugati orvoslásé, itt ugyanis nem csak a panaszok körülményeit vizsgálják, hanem az adott ember minden jellemzőjét (test-lélek-szellem), a panaszmentes területeket és az életkörülményeit is ideértve. Ezt nevezzük holisztikus szemléletnek.

. Ennek részei:

(1) Kórtörténet felállítása, anamnézis, kikérdezés
(2) Külső vizsgálatok: megtekintés, meghallgatás, megtapintás, érzékszervi vizsgálatok
(3) Állapotfelmérések: fizikális műszeres vizsgálatok (pl. vér, CT), alternatív gyógyászati vizsgálatok
(4) Regulációs tesztek: a szervezet adaptációs válaszainak feltérképezése
(5) Pszichológiai vizsgálatok
(6) Egyéb módszerek
(7)
A betegségek kialakulása során még a tünetek megjelenése előtt elindulnak a szervezetben bizonyos változások, melyek megfelelő műszerekkel mérhetők, de biokémiai módszerekkel (pl. vérvizsgálat) még nem mutathatók ki.

A természetgyógyászatban alkalmazott műszeres vizsgálatok

-csak mérésre szolgál, a beavatkozás lehetősége nélkül, fizikális paramétereket mér (pl. feszültség, bőr ellenállása, hőélettani sajátságok, stb.)
-a szervezet speciális ingerekre adott válaszát méri, itt lehetőség van a szervezet működésébe történő beavatkozásra is


6; Vega teszt:

A Vega teszt a Voll féle elektroakupunktúrás rendszer alapjain épült fel, kiegészítve azt azzal a lehetőséggel, hogy nem csak a szervezet belső állapotát, hanem kórokozókra, gyógyszerekre, ingerekre bekövetkező változásait is képes tesztelni, még a terápia megkezdése előtt. Ezzel megnyitja a lehetőséget a ténylegesen személyre szabott kezelés kialakítására. Alacsony frekvenciájú (10 Hz körüli) áramimpulzussal diagnosztizál.
A teszt alkalmas (a használt készüléktől függően): a betegséget okozó faktor felderítésére, akut vagy krónikus állapotok és az adott betegség nyomon követésére, energetikai állapot feltérképezésére, allergiaszűrésre, hatékony gyógyszer kiválasztására, immunrendszer javítására, fájdalomcsillapításra. Használata nem javasolt: terhesség, pacemaker, ritmuszavarok, képzetlen kezelő esetén.

Összeállította: Anna
Kép forrása: internet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése