2010. dec. 23.

ÍriszdiagnosztikaA természetgyógyászati kiegészítő orvoslás a páciens teljes funkcionális állapotát méri fel, míg a nyugati orvoslás a betegség jellegét. A természetgyógyászati kivizsgálás vagy állapotfelmérés jelentősen hosszabb folyamat, mint a nyugati orvoslásé, itt ugyanis nem csak a panaszok körülményeit vizsgálják, hanem az adott ember minden jellemzőjét (test-lélek-szellem), a panaszmentes területeket és az életkörülményeit is ideértve. Ezt nevezzük holisztikus szemléletnek.

. Ennek részei:

(1) Kórtörténet felállítása, anamnézis, kikérdezés
(2) Külső vizsgálatok: megtekintés, meghallgatás, megtapintás, érzékszervi vizsgálatok
(3) Állapotfelmérések: fizikális műszeres vizsgálatok (pl. vér, CT), alternatív gyógyászati vizsgálatok
(4) Regulációs tesztek: a szervezet adaptációs válaszainak feltérképezése
(5) Pszichológiai vizsgálatok
(6) Egyéb módszerek
(7)
A betegségek kialakulása során még a tünetek megjelenése előtt elindulnak a szervezetben bizonyos változások, melyek megfelelő műszerekkel mérhetők, de biokémiai módszerekkel (pl. vérvizsgálat) még nem mutathatók ki.

A természetgyógyászatban alkalmazott műszeres vizsgálatok

-csak mérésre szolgál, a beavatkozás lehetősége nélkül, fizikális paramétereket mér (pl. feszültség, bőr ellenállása, hőélettani sajátságok, stb.)
-a szervezet speciális ingerekre adott válaszát méri, itt lehetőség van a szervezet működésébe történő beavatkozásra is


2; Íriszdiagnosztika:

Az íriszen megjelenik a szervezet egésze „biohologram” formájában. Az írisz egyes területein bekövetkező elváltozások jelzést adnak a megfelelő szervek állapotáról, sőt bizonyos betegségekre való hajlamról is tájékoztatnak. Jelzésértékű a pupilla mérete, asszimetriája, a szivárványhártya bemélyedései, szakadásai, a pupillaszegély vastagsága, és a szivárványhártya belső szektorainak állapota. Eredményeire támaszkodva az orvos további, célzott vizsgálatokat rendelhet el. Előnyei, hogy olcsó, nem invazív, és sok információt szolgáltat. A vizsgálat kivitelezése egy egyszerű szemészeti vizsgálathoz hasonlít, csak az eszköz, amibe a beteg betekint, egy számítógéphez csatlakozik. Több, mint 3000 éves múltra tekint vissza.
Összeállította: Anna
Kép forrása: internet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése