2010. dec. 23.

Biorezonancia (biofeedback, diagnosztika és terápia)



A természetgyógyászatban alkalmazott diagnosztikai módszerek

A természetgyógyászati kiegészítő orvoslás a páciens teljes funkcionális állapotát méri fel, míg a nyugati orvoslás a betegség jellegét. A természetgyógyászati kivizsgálás vagy állapotfelmérés jelentősen hosszabb folyamat, mint a nyugati orvoslásé, itt ugyanis nem csak a panaszok körülményeit vizsgálják, hanem az adott ember minden jellemzőjét (test-lélek-szellem), a panaszmentes területeket és az életkörülményeit is ideértve. Ezt nevezzük holisztikus szemléletnek.

. Ennek részei:

(1) Kórtörténet felállítása, anamnézis, kikérdezés
(2) Külső vizsgálatok: megtekintés, meghallgatás, megtapintás, érzékszervi vizsgálatok
(3) Állapotfelmérések: fizikális műszeres vizsgálatok (pl. vér, CT), alternatív gyógyászati vizsgálatok
(4) Regulációs tesztek: a szervezet adaptációs válaszainak feltérképezése
(5) Pszichológiai vizsgálatok
(6) Egyéb módszerek
(7)
A betegségek kialakulása során még a tünetek megjelenése előtt elindulnak a szervezetben bizonyos változások, melyek megfelelő műszerekkel mérhetők, de biokémiai módszerekkel (pl. vérvizsgálat) még nem mutathatók ki.

A természetgyógyászatban alkalmazott műszeres vizsgálatok

-csak mérésre szolgál, a beavatkozás lehetősége nélkül, fizikális paramétereket mér (pl. feszültség, bőr ellenállása, hőélettani sajátságok, stb.)-a szervezet speciális ing


4; Biorezonancia (biofeedback, diagnosztika és terápia)

Olyan energetikai kezelési módszer, melynél a test elektromágneses rezgéseit és reakcióit diagnosztikus és terápiás célokra használják. A kóros, diszharmonikus rezgéseket gyengítik, a meggyengült egészséges, harmonikus rezgéseket erősítik. A rendszer az aktív pontokon és a kvantumfizikán alapul. Egy molekulán belül az egyes elektronok rezgéseket bocsátanak ki, a szövetek, mint pl. porc, csont vagy az egyes szervek szintén saját rezgésspektrummal rendelkeznek. A sejtek közti kapcsolatot a DNS-ből kiinduló fotonsugárzás szabályozza. A sugárzások felette állnak az anyagi struktúráknak, betegségek hatására megváltoznak, és változásuk betegségeket indukál. A szervezet megrendült egészségére vonatkozó minden információ megtalálható a rezgésekben, megfelelően kódolt formában. Dr. Morell első tapasztalatait 1977-ben közölte, biorezonancia-terápia 1987 óta létezik.
A vizsgálat és a terápia a különböző testtájakra (kéz és láb aktív pontjai) helyezett pontelektródákkal történik. Kezelés során először minden beteg alapterápiában részesül, mellyel a rezgések iránti fogadóképességét erősítik, majd állapotának megfelelően naponta, néhány naponta, vagy krónikus esetekben hetente kap kezeléseket. Ezek időtartama alkalmanként 30-90 perc. Alkalmazható az alábbi panaszoknál: allergia, posztoperatív kezelések, fájdalomcsillapítás, sérülések kezelése, krónikus degeneratív problémák (pl. reumatikus), légúti betegségek, gyomor- és bélbetegségek, nyirokrendszer betegségei, hegek, migrén, alvászavarok, méregtelenítés. Pacemaker esetén nem, vagy korlátozottan ajánlott.
A terápia (alkalmanként 30 – 90 perc) két részből áll:
1; alapterápia: a szervezet rezgések iránti fogékonyságának erősítése
2; a beteg állapotának megfelelő speciális terápia, mely történhet naponta, hetente, vagy szükség szerint.

Összeállította: Anna
Kép forrása: internet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése