2010. nov. 24.

Miért eszünk?



Az étkezés az öröm forrása a sok között. A Teremtő lehetőséget adott az ember számára, a javak elérésében és élvezetében. A 81. számú Krizantén üzenetben olvasható: ”… megosszátok egymás közt az Ég és Föld adta lehetőségeket, az állatokat, a növényeket, a Napot, a csillagokat, a levegőt, a vizet, az Isten szeretetét”. Ma az egyik legidőszerűbb kérdés az evés. Soha nem volt ekkora túlkínálat, táplálék felhalmozás a világon, és mégis egyes földrészeken éhínségben halnak meg az emberek. Látszik, hogy a termeléssel, az elosztással, a gondolkodásmóddal valami nincs rendben. Mélyen belénk nevelte édesanyánk, egyél kicsim, nőjél nagyra, mert kell az energia!

Nem csak akkor eszünk, ha valóban éhesek vagyunk, hanem akkor is, amikor érzelmi indulatok hatnak ránk.
§ unatkozás, bánat, gyász kapcsán
§ öröm-ünnepek alkalmával, családi összejövetelkor, gyermekek tanulmányi jutalmazásakor
§ önmagunk szeretgetése az étel által magányunkban
§ számtalan esemény kapcsán az evés ajándék
§ pótcselekvés akkor, ha pl. munkanélküliek vagyunk

Jó étvággyal, mértékletes választékossággal elfogyasztott étel az egészségünkre válik. Amikor azonban pótcselekvéssé alakul, figyelmeztetőjel számunkra. Valami nincs rendben az életünkben, felborult a harmónia. Nem működik a szeretet, a kapcsolatunkban az adok-kapok.
Kibillent a test a lélek egyensúlya.

Megjelennek a kellemetlen tünetek, betegségek:
§ Túlsúly, fejfájás, depresszió, aggódás, félelem, allergia
§ a vérben megnő a cukor-, és koleszterinszint,
§ kialakul a magas vérnyomás, érszűkület, szívritmuszavar
§ alvási problémák, általános fáradság
§ egyre lassul a keringés, mindig megjelennek újabb betegségek
§ mozgáskorlátozottság stb.

Ezeket a tüneteket a saját betegségeim kapcsán tudtam leírni. Ezt a szintet ne várjuk meg, figyeljünk oda szervezetünk legkisebb negatív jelzésére is. A gondjaink feldolgozásában, kérjünk szakembertől segítséget, és kezdjük el testünk méregtelenítését. Beszéljük meg az orvossal, hogy csak rövid ideig szeretnénk gyógyszert szedni, ha lehet (van olyan orvos, aki egyben természetgyógyász is, és megérti a kérésünket).

Gyakoroljunk önkontrollt és tartsuk be az arany középút szabályait. Változtassunk étkezési szokásainkon, felfogásunkon. A fizikai finomságok mellett, találjuk meg lelkünk, szellemünk táplálékát is, mert fontos, hogy helyre álljon az egységes állapot.

Mozgás, sport, természetes táplálkozás, kerüljük a tartósítóval és színezékkel készült élelmiszerek fogyasztását. A tiszta víz által a test és lélek is megújul. A különböző gyógynövények is nagyon sokat tudnak javítani az állapotunkon. Valamint a magamba vetet hit, hogy tudok változtatni a káoszon.
Lassan tudatosan felismerem, miért borult fel minden, akkor a betegségek is eltűnnek.

Természetesen angyali segítőim is vannak, meditáció és ima által is kaphatunk gyógyítást.
Nekem bevált, a 21 féle gyógyszerből, ma már csak ötöt szedek.

Egészséges megújulást kívánok mindenkinek testben és lélekben!
-Inci-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése