2013. febr. 13.

A női szerepkör

Az ősi törvények alapján, a létezés különböző formáiban pulzálunk, jelen vagyunk, hogy az adott életünkben melyik körtáncot járjuk, nagyon széles körben kibontakozhat, tükröződhet.

Függ mindenkori vágyunktól, és elsősorban attól, hogy mit tartalmaz hálótervünk, azaz élettervünk, milyen szerepet vállaltunk erre a ciklusra.

Az emberiség számára szinte kiismerhetetlen az Erő, mely őt megalkotta, imádattal és köszönettel tartozunk a Teremtőnek, hogy lehetőséget adott a rózsabontásra.

Az őserő bennünk él, és évmilliók bölcsességét hordozzuk magunkban.

A nő örömét és vágyát nemcsak a vallás-és szigorú erkölcsi normák korlátozták, hanem a férjek igényeit is előtérbe kellett helyezni. Ma már jobban érvényesíthetjük szabad akaratunkat, de még vannak kultúrák, ahol előfordul, hogy háttérbe szorul a „gyengébb nem”.

A modern korban a pszichológusok véleménye meghatározó: akik a nők lelki sajátosságait egy komplex csillaghalmaznak tekintik.

Mi hölgyek, egyszerűen az életet választjuk, nem akarjuk túlmisztifikálni, csak biztonságban és szeretetben megélni a választott szerepünket Isten kegyelméből, a női-aspektusok táncával.

Legyen az leány, anya-háziasszony, ápoló-tanító, feleség vagy szerető, illetve a bölcs - gyógyító asszony stb.

Spirituálisan az egész női életünk folyamát a Hold erőkhöz társítjuk, ami szimbolikájával mutatja a

sorsunk körforgását, és megvilágítja belső szellemi-világunkat. A sötétségből elindulunk és kiteljesedünk a fényben.

Születés - növekedés, kibontakozás - csökkenés, és egybeolvadás a Mindenséggel, majd ciklikus váltás, havi megújulás.

Születés: a közmondás és a szellemi tanítások azt súgják, hogy olyan lesz sorsunk minősége, ahogy a világra jövetelünk iránya és átélt élménye. Az ősbizalom kialakulása, hogy édesanyánk szeretettel fogadott vagy nehézségek közepette érkeztünk. Be tudjuk hívni a legnagyobb kreatív erőket, életet adunk, hasznosítjuk a születés képességét, mint élő „Szent-mágia”, világra hozzuk a Fényt.

A Leány: a Szűz Istennő aspektus. A kezdeti időszak, amikor tisztán és szabadon szárnyalhat a lelkünk. Biztonságban vagyunk és az önmegvalósításról a csodákról álmodozunk, még nem ismerjük a veszélyt, de már kacérkodunk gondolatban vele.

Az Anya: az Istennő anyai aspektus, az Ősanya - Földanya szerepkőr. Az ö mellén pihenünk, az ő útját járjuk, és méhéből kel életre minden. Az ő Szent-testében találhatók azok az értékes források, melyek gazdagítják, segítik életünket, és írják az emberiség tündérkrónikáját, a szerelem-és szépség tükrében.

Az anya-gyermek kötelék: az egyik legcsodálatosabb, legtisztább szeretetforma megélhetőségének lehetősége. Egyben mély spirituális tanulás is. Amikor a csemete serdülő korba ér, önállóságra vágyik, ellenkezik, kiélezi a tűréshatárokat. A szülő ilyenkor átveszi a bölcs tanácsadó szerepét, biztosítja a gyermek szabad akaratát, és megértő-végtelen szeretetét a kapcsolatban.

A leány és apa kötelék: a gyermeknek apához fűződő kapcsolata meghatározó a szeretetben-és egységépítésben. Az azonosulás próbára teszi egóját és befolyásolja felsőbb énjéhez való viszonyát, és a világ forgatagában érzett szerepét. Tehát az anyával együtt, a Szent – hármas kör megélését kívánja a családtól.

A nő-férfi kapcsolat: házasságban – vagy társkapcsolatban éljük meg. „Kielégítjük” a férfiak elvárásait, úgy testi-és lelki téren egyaránt. Ez akkor alakulhat harmonikusan, ha egyik fél sem szenved hiányt. Kiegészítve egymást boldog szeretettel, erősítjük közös utunkat.

Megélhetjük a teljességet, a teremtés fázisait, a befogadás – elfogadást, ha a szeretet lángja elvárás nélkül ég, folyamatosan ontja fényét-melegét. Természetesen örülünk, ha visszatér hozzánk a kedvesség.

A tudatos nő, már felteszi önmagának a kérdést, miért pont Őt adta az Ég nekem? Vagy én magam elhatározásából választottam? Megtudhatjuk hálótervünkből!

A dolgozó nő: Ebben az aktív időszakunkban is az Istennő segít bennünket tanácsaival, általa a Mindenséghez kapcsolódhatunk.

Sugalmazza, hogy élettervünkben mit vállaltunk és arra ösztönöz, hogy felismerjük küldetésünket.

Terelgeti-óvja utunkat, bátorságot ad, önállóságra ösztönöz, megélhetjük fénykorunkat.

Bölcs asszony: amikor a fogyó hold elsötétülni készül, a bölcs öregasszony képében tűnik fel az

Istennő életünkben. A gyerekek kirepültek, a sorsunknak, harmadik felvonásához érkeztünk a méltó befejezéshez. Mérleget készítünk, a különböző szakaszokról úgy pozitív, mint negatív értelemben. Jobban rá tudunk hangolódni mások bajára, önként kérjük a szellemi vezetést, így együtt rezeghetünk az Univerzummal. Megvalósíthatjuk küldetésünk vágyát: irodalom, művészet, zene-tánc területén, vagy türelmesen taníthatjuk a fiatalokat, és alázattal szolgálhatjuk a körülöttünk lévő embereket. Szeretettel gondozhatjuk a növényeket-állatokat.

Bölcs asszony ellentét párja: a gonosz banya

Az is előfordulhat, hogy e torzult tulajdonság lesz úrrá rajtunk és nem akarjuk megélni a korunknak megfelelő változásokat, esetleg ártó cselekedeteket teszünk, nem veszünk tudomást az elmúlásról, és a félelem hatalmába kerülünk. Tehát a végletek kavalkádja is benne van a programban.

Ezen aspektusok megélése, a tudatos elemzés hozzásegít fénykorunk kiteljesedéséhez, hogy ne váljunk boldogtalanná idős napjainkra, és kevesebbet zsörtölődjünk

Szemléljük békével a környezetünket és élvezzük az adott nap pillanatnyi szépségét.

Soha nem késő kutatni életünk értelmét, honnan-és mi végből vagyunk a világon.

Az utolsó állomás:
Átkelés az Omega kapu sötét folyosóján: ahol is átadjuk magunkat belső világunk lelki fényének, mert tudjuk, hogy fizikailag és szellemileg is mindent elrendeztünk, talán kicsit belefáradtunk a lejárt szerepkörbe. Ezért testünkből kilépve szétáradunk a csillagtérbe, pihenünk mindent elfeledve, de nem örökre. A sorsunkkal kapcsolatos információk nem vesznek el, mert bekerülnek a kollektív tudatba. Az inkarnációkban szerzett tapasztalatunkat hasznosítjuk a következő életünkben, hiszen álmaink inspirálást adnak arra, hogy a következő ciklust minél tudatosabban éljük meg, természetesen minél teljesebb egységben a Teremtővel.

 
Az én álmom, hogy a következő váltásban, a keleti-és nyugati kultúrák bölcsességeit egységesítve, az angyali sugallatokat meghallva, nagyon sok fénydoktor munkába álljon, és alázattal szolgáljon, e célból már Alfa kapu nyitva, Jézus mindkét oldalon reánk vár, mert Ő nélküle nincs se kezdet, se vég, így teljes ez a Csodálatos Létezés.
 
Felhasznált irodalom: M. J. Abadie: Gyógyító lelki táplálék

Boldog Kiteljesedést kívánok!

Írta: Inci

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése