2012. ápr. 24.

Időseknek székmasszázs otthon


Masszázskor céltudatosan alkalmazzuk a jótékony hatású érintést, hogy a szervezet ellazuljon, kiegyensúlyozottá váljon, a fájdalom csillapodjon, a testi-lelki harmónia újra helyre álljon.

A székmasszázst a munkahelyeken alkalmazzák előszeretettel a dolgozók merev tartásának enyhítésére, közérzet és koncentráló képesség javítására.

Speciálisan e célra kialakított széken, vagy a saját ülő bútordarabon, ruhában krém nélkül.

Az idősebb emberek otthonaikban érzik legjobban biztonságban magukat, esetleg betegségükből kifolyólag nehezükre esik már a vízszintes testhelyzetben történő kezelés, mert vérnyomásuk váltakozása és egyéb problémák fordulhatnak elő.

A masszírozás nyugodt körülmények között, és előzetesen a betegségek kikérdezésével, ennek figyelembe vételével történhet. /Étkezés után 1óra elteltével /.

Lágy érintőleges, frissítő masszázst általában mindenkinél lehet alkalmazni, 15-30 perc bőven elegendő, az első alkalomkor.
Területileg a hát-nyak, váll-izomzat, derék-csípő tájékára koncentrálódik.
Oldódik az izommerevség, és lehetősége van a páciensnek a beszélgetésre.
Ezzel egy időben a lelke is megnyugszik, feltöltődik energiával, jó hangulatba kerül, fáradsága enyhül.

Amíg masszírozunk, észlelhetjük a csakrák és az aura egészségi állapotát is, ezért egy levezető egész testre kiterjedő energetikai harmonizálást végzünk, legalábbis én személy szerint, így járok el.

Ha jól sikerült a frissítő masszázs, akkor legközelebb külön az arcot és a talpat is kezelésbe vehetjük, egyéni tűrőképesség figyelembe vételével, mert a reflexológia igényes és határozott.

Hívjuk fel a személy figyelmét a megfelelő folyadékfogyasztásra, a méregtelenítésre.
Kezelés után, ha módjában áll, pihenjen egy órát kedvenc foteljében, amíg helyre áll az egyensúly.
 
Ha olyan elváltozást észlelünk, amiről neki nincs tudomása, megnyugtatóan kérjük meg, hogy keresse fel orvosát.

Írta: Inci

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése