2012. febr. 19.

A női mell betegségeinek lelki okai


A mell a szépség – nőiesség, anyaság – nemiség, szimbóluma. Alakja nagysága változatos és műtétileg jól formálható, páros szerv.

Ha e részünk megbetegszik párkapcsolati, vagy egyéb szervi elváltozások miatt, lelkileg testileg teljesen megbomolhat életünk harmóniája, néha túlzásba visszük a bábáskodást, az áldozat szerepet.

Tartsunk havonként önvizsgálatot, és időben menjünk el szűrővizsgálatokra, megelőzhetjük a súlyosabb bajokat /gyulladás – daganat, fertőzés stb./.

Röntgen, ultrahang, hőtérképes alternatívák nagyon jól kimutatják az elváltozásokat… /egyéb mód/.

Sajnos a férfiaknál is előfordulhatnak ezzel kapcsolatosan hasonló betegségek.

Az ő esetükben a szimbolikus értelmezés kissé lágyabb: de szintén a gondoskodással, a táplálással az önmagukért való kiállással, és a társukhoz viszonyuló érzéseiket tükrözve, vetíti előre az adott esetet.

Mell (női):

Szimbolikus jelentés: anyaság-táplálás, védelem. A baba számára a köldökzsinór után a legfontosabb összekötő kapocs az anyával. A szexepil a vágy, csábítás eszköze. A női vonzerő, az érzékies kisugárzás miliője. (A női mell a különböző kultúrákban a nőiesség legfőbb szimbóluma.)

Lényeges vonatkozásban a női azonosságnak, önértékelésnek. A nemi szerep felcserélődése, a szexuális aktus során, a női mell veszi át a behatószerepet, a férfi szája, pedig a befogadó szerepét, a szituációban, a társadalom összességében.

Mell mérete

Közepes: feszes, szabályos forma az ideális jelképű.

Kicsi: a fogyatékosság - elégedetlenség szimbóluma.

Túlzott nagy hatalmas: pedig a provokációra való hajlamosságot sugallja.

Oldal

Bal mell: az érzésekkel való táplálást jelöli.

Jobb mell: az anyagiasabb fizikai oldalt tükrözi.

Természetesen a problémák feltárásakor, vizsgálódhatunk célzottan, de soha ne feledjük a teljes összképet figyelembe venni.

Az egyetlen szerv, ami a nővé éréssel párhuzamosan fejlődik ki, aránylag állandó képet mutat önmagáról. Testtömegünk gyarapodásával és szoptatás időszakában változhat formája, nagysága.

Betegség esetén különböző jelző tünetekre lelhetünk, a küllemén, állományán, színén, és még fájdalom is kialakulhat.

Vegyük ezeket komolyan, és járjunk a problémák végére.

Feladat, témakör: Táplálni-kapcsolódni (ellátni). Szexuális vonzalom, kényelem-csábítás, az ellátás biztosítása.

Összességében elmondható: a mellek betegségei – működészavarai, abban rejlenek, hogy felborul az egyén egyensúlya, az élet több területén, ami másoknak és önmagának adott gondoskodásban van. A kiszolgáltatottság, a megbecsülés hiánya, a félelmek mind nyomot hagynak testünkön és lelkünkben.

Ezért nagyon fontos, hogy mi nők megértsük a teremtésben vállalt csodálatos küldetésünket.

Bízzunk, szeressük önmagunkat, s ha itt az idő, fogadjuk el a változással járó új folyamatokat, mert így tudunk ebben a szerepünkben helytállni és másokon elvárás nélkül segíteni.

Felhasznált irodalom: Rüdiger Dahlke: A betegség mint szimbólum

Pósa Ferenc: A betegség mint pótcselekvés

Írta: Inci

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése