2011. nov. 26.

Az időjárás hatásai életünkben


Ismeretes, hogy a legtöbb ember érzékenyen reagál az időjárás hullámaira.

Ha nem süt a nap kissé lehangoltak leszünk, az éltető fény hiányától szenvedünk.

Előfordulhat fejfájás és vérnyomás ingadozás, izgatottság és egyéb tünetek.

Viselkedésünkben változások állnak be, egészségünk tükrében. A frontérzékenység egyénileg érinthet bennünket, ami a légköri nyomással, és annak módosulásaival áll összefüggésben.

Hatalmas levegőbúra alatt élünk, különböző intenzitású energiák hatnak ránk, melyet szervezetünk belső erőtere kompenzál, kiegyensúlyoz.

Vihar előtt azonban hírtelen leesik a légnyomás, és a testünket feszítő ellennyomás nem képes azonnal reagálni erre a váltásra. Ekkor a sejtek, szövetek, idegvégződések nagyobb erőhatásnak vannak kitéve, ezért érezhetünk különböző mértékű fájdalmat izmainkban, szerveinkben.

A természet egyik törvénye szerint ami csökken, az később újra nőni fog.

Elvonulnak a viharfelhők, kitisztul az ég, a légnyomás növekedést mutat. Visszarendeződnek a tér pozitív hatásai. Ereinkben a vér optimálisan tud áramolni, így lassan a kellemetlen tünetek alább hagynak. S talán a gerincünk szúró zavarai, szintén távoznak, végre harmóniában érezhetjük magunkat.

Az olvasó mindenre nyugodtan mondhatja, hogy az időjárás és a barométer kilengéseivel szemben védtelenek vagyunk. Ez igaz, de az is tény, hogy javíthatjuk az egészségünket, így jobban ellenállhatunk a környezeti tényezők hatásainak.

A rendszeres manuálterápia „karbantartás” fokozza a test mechanikáját, a vérkeringést és az idegrendszer működését, a váltakozó testmozgás élénkít, stabilizál. Jobb lesz a fizikai-lelki közérzetünk, és növekszik stressztűrő képességünk.

Ha életvitelünk megengedi, a viszontagságos napokon lazítsunk-pihenjünk, vagy folytassunk

más felemelő tevékenységet, /séta-meditáció/.

Felhasznált irodalom:Dr veress János, Kürti Gábor- Gyógyítás otthon

Írta: Inci

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése