2011. júl. 19.

Kristályok - kövek - fémek

Ezek a képződmények élnek, mint a gyógynövények, Isten kertjében a Föld csodálatos ajándékai, az Egyetemes-erő megnyilvánulásai. Már az első ősidőkben felfedezték az emberek létezésüket. Kezdetben amulettként használták ezeket, később istenként tisztelték őket. Egyre fokozottabb szerepet öltöttek a későbbi kultúrákban, vallásokban, mágikus-szertartásokban.
Az emberek nincsenek megelégedve mindennapi életükkel, hiányoznak azok a meghitt csoportos szeretet találkozók, amit a régi időkben sokkal természetesebben megéltek úgy a családban, mint a lakóhelyük tágabb közösségében. Az adott kultúrájukhoz tartozóan, tisztelték a természeti törvényeket, csak annyit használtak fel a javakból, amennyi feltétlen szükséges az élet fenntartásához.
Ma is az aktuális feladatok közé tartoznak ezek az alternatívák. Ezért oly népszerűek ezek a dolgok, a kövekkel, fémekkel való gyógyítás, a rejtett titkaik felfedezése.

Először talán barátkozzunk az egyszerű kavicsokkal, kövekkel, tiszta rácsodálkozással, mint a kicsi gyermekek. Jó érzés megérinteni őket, a színeket-formákat felfedezni. Van lapos, szögletes, kerek-ovális, piramis alakú stb. Nagyon sok energiaminőséget megismerhetünk belőlük.
Nem mindig ugyanarra a köre van szükségünk. Látogassunk el egy olyan üzletbe, ahol hiteles felvilágosítást tudnak adni a kövek eredetéről és használatáról, és fontos, hogy tudjunk miből választani. Tisztázzuk magunkban a kérdést, hogy csak egyet-kettőt szeretnék díszként a lakásban, vagy alaposabban meg szeretnénk ismerni. Ha már gyógyítók vagyunk és alkalmazzuk őket a páciensek megsegítésére, harmonizálására, akkor is fontos ismereteink, tapasztalataink cseréje, mert más-és más a hatás, mikor-hol, meddig és kinél alkalmazzuk, illetve a feltöltés és tisztítás. Az egymásra hatásuk energetikailag, harmonizál, vagy kiolt stb.

Kövek színeinek jelentése
/a teljesség igénye nélkül.../

Fekete kő: befogadó, a Földet, az állandóságot jelképezi.
Vörös színű kő: a vér, a születés, az erő-aktivitás.
Rózsaszín színű kő: befogadó tele szeretet rezgésekkel.
Narancsszínű kő: védelmez és megvilágosít.
Sárga színű kő: szellemi-tudatosságot segíti elő.
Zöld színű kő: a természet, a termékenység az élet szimbólumát tükrözi.
Kék színű kő: a víz, az óceán, hajnal színe, lázcsillapítást segíti.
Lila színű kő: spiritualitás-misztikum.
Fehér színű kő: az összes színre vonatkozó energetikai-tulajdonságot őrzi, alkalmazkodik a többihez.

Fémek:
Arany: a tűz elem erejét,
Ezüst: a víz elem erejét hordozza.

Ha szívünkben vágy ébred, ezeknek a csodálatos elemeknek a megismerésére, induljunk el felfedező utunkra. Segítenek, tanítanak, türelemre, bizalomra, hitre, és megvigasztalnak bennünket a szomorkás napjainkban. Gyógyítanak, ha elfogadjuk azt a csodálatos isteni erőt, ami bennük lakozik. Elkísérnek meditációs utazásra, és összekötnek az égi-segítőinkkel.
Ezért csak kellő tisztelettel, és alázattal, szeretettel alkalmazzuk őket. Barangoljunk mesés világukban és ismerjük meg számos változatukat.


Ha SZERETNÉL KÖVES ÉKSZERT Te is, látogass el a gyógyító köves lapra! Katt!

Felhasznált irodalom: Scott Cunninghám Kristálykő-és Fémmágia Enciklopédia

Írta: Inci

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése