2011. jún. 4.

A túlsavasodás lelki oka, jelentése

A mai korban az emberek egy része az örökös hajtás, a létbizonytalanság a stresszes életmód miatt, nehezen ér meg hosszú életkort. Elvesztették hitüket önmagukban és a világgal szemben. Kibillentek az Univerzum egységéből, ritmusából. Természetesen mindig vannak kivételek hála a magasságos égnek. Akik szeretnék megtudni a miértekre a választ, és kifürkészik a titkokat. Megtalálják a bölcsességeket. Tanulnak belőle és másoknak is hajlandók segíteni. Pozitív hozzáállással megtalálható a helyes út.

A szervezet túlsavasodása elég gyakori, szinte civilizációs népbetegség, mert egészségünk közvetlenül függ a sav-bázis egyensúlyától.
A természetellenes- és megszokott táplálkozási szokásaink következtében, valamint mozgásszegény életmód miatt alakul ki ez a probléma.
A test túlsavasodásának legfőbb okai:
Túl sok fehérje, cukor, alkohol, kóla mértéktelen erős kávé, fogyasztása.
Tartósított élelmiszerek, amiknek már nincs természetes rezgése.
Helytelen étkezési szokások, nem megfelelő étkek elfogyasztása kapkodva, rossz időben.
Élvezeti mérgek nikotin-alkohol mértéktelensége.
A környezetből bekerülő vegyszerek hatásai.
Elektroszmog ártalmai, sok gyógyszer bevitel.
Helytelen életmód, amely bosszúsághoz vezet.
Stressz, félelem, agresszió, feldolgozatlan pszichikai megterhelések mind kiválthatják a fenti betegséget.
Ennek következtében számtalan panasz lép fel: Krónikus fáradság, alvásprobléma, fej-hátfájás, izomfeszülés, tisztázatlan gondok, fájdalmak. Egyre megterheltebbeknek érezzük magunkat.
Leterhelt a keringési rendszerünk, kapkodjuk a levegőt. A gyomrunk is fáj állandóan, nem vagyunk képesek az élethelyzetünket megemészteni. A rendezetlen helyzet, megbontja az immunrendszer védelmi vonalát, s ha nem foglalkozunk problémánkkal, nem tárjuk fel az okokat, megindul a leépülés. A szervezet nem tud megküzdeni a fertőzésekkel, elkezdődik a sejtek szétbomlása, burjánzása. Az egységből káosz lesz, és komoly betegség, rossz kedélyállapot alakul ki.
Bármely időszakban elkezdhető a méregtelenítés, forduljunk tanácsért orvoshoz, természetgyógyászhoz és kezdjük el mihamarabb egész testünk tisztítását.

Legyünk elfogadóak önmagunkkal szemben, tartsuk be a fokozatosság elvét, ne akarjunk mindentől egy nap alatt megszabadulni, amit hosszú évekig gyűjtögettünk.
Figyeljünk a folyadék bevitelre, ami legjobb, ha természetes szénsavmentes ásványvíz.
Bázikus élelmiszerek fogyasztásával és ásványi anyagok raktárának újra feltöltésével, vitamindús táplálkozással helyre áll az egyensúly.

Természetesen kellő hittel és alázattal, ha felfedezzük a természet szépségét, és szeretettel viszonyulunk más emberek problémáihoz könnyebben oldódnak meg gondjaink. Mert minden
összefügg mindennel, keressük meg életünkben az ok-okozat törvényét.
Örüljünk a megújulásnak, a későbbi élethelyzetekben legyünk tudatosabbak.
Nem elég tudni, hogy az élet játék, de ismerni kell a játékszabályokat is. A test akkor örvend az igazi egészségnek, ha meghallja a lélek szavait.

Ehhez javaslom kedves olvasóimnak, mielőtt elkezdik az egész nagytakarítást, kicsit meditáljanak, figyeljenek önmagukba, és fogadják meg belső énjük tanácsait. Hiszen minden ember szellemi bölcsességgel született, csak sajnos nem érünk rá meghallani. Változtassunk ezen a magatartáson sokkal boldogabb lesz életünk.

Felhasznált irodalom: Kurt Tepperwein: Holisztikus Gyógyítás
Írta:Inci

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése