2011. máj. 18.

Anyajegyek - bőrelváltozások lelki oka, háttereAz anyajegyek a bőrelváltozásaink legismertebb jelenségei. Előfordulhatnak bármely testrészünkön, a kor előrehaladtával fokozódhatnak. Általánosságban hormonális zavaroktól, anyagcsere betegségektől alakulhatnak ki.
Létrejöhetnek örökletes hajlam kapcsán is, amikor az a szülőktől összeadódik.
Életmódunkkal is befolyásoljuk keletkezésüket, pl. eltúlzott táplálkozási szokásaink által, nem megfelelő folyadék fogyasztáskor, vagy rendezetlen keringési problémákkor alakulnak ki. Illetve utat nyitunk a baktériumoknak, vírusoknak a szervezetünkben az aktivitásra, amikor is az éltető vér képtelen eljutni testünk minden sejtjéhez. S főleg, ha lelkünk kibillen egyensúlyából, védelemi rendszerünk azonnal jelzi, hogy nincs valami rendben, életünkben, kapcsolatainkban.
Az elváltozások lehetnek szeplő nagyságtól kezdve, egészen hatalmas méretűek is.
Szín-és alakváltoztatóak, viszkető, vérző képződmények.
Érdaganat, májfolt, akne, szemölcs, herpesz, pikkelysömör, elburjánzott negatív rezgésszámúak, számos más formájúak.
Ezen betegségek lelki üzenete:
Felhívás, hogy többet foglalkozzunk önmagunkkal. Félünk, és elhárítjuk az élet dolgait, amik megoldásra várnak ránk. Védekezünk, és mindenféle vacakot növesztünk a testünkön, csomósodunk, keményedünk.
Ha korlátokkal elhatároljuk magunkat, még az igazi gyógyír, a szeretet is elakad.
Ugye nem ezt szeretnénk? Hanem azt, hogy segítséget kapjunk problémáinkhoz.
Először is ehhez, meg kell nyílni, kérdezni, kutatni önmagunkban, miért is jutottunk idáig? Vajon mire akarja lelkünk felhívni a figyelmet, melyik úton járunk? Szívből éljük-e a mindennapjainkat, vagy hiba csúszott a számításunkba, nem akarjuk megtanulni a leckét, pld. alkalmazkodni környezethez, emberekhez.
Dolgozzuk fel félelmeinket segítséggel, változtassunk gondolkodásunkon, magatartásunkon.
Engedjük az univerzum tápláló energiáit életünkbe, mivel az igaz szeretet soha nem fogy el,
Áldással, megértéssel továbbadható. Így a titkokat is már megkaptuk a változtatáshoz,
ösztönözzük egymást a gyógyulásra, a problémák oldására, amennyiben nem hanyagoljuk el dolgainkat, a tünetek is enyhülnek, vagy teljesen elmúlnak.

Fizikailag is tegyük meg az óvintézkedéseket és az alapvető higiéniás szabályokat.

Éljünk tudatosabban, körültekintőbben. Vigyázzunk testünk védőköpenyére, erősítsük immunrendszerünket. Táplálkozzunk egészségesebben. Óvjuk bőrünket a kiszáradástól, rendszeresen tisztítsuk, ápoljuk, tápláljuk.
Óvatosan napozzunk, kerüljük a mesterséges fény használatát.
Sétáljunk friss levegőn. Találjuk meg egyéni-és közös életfeladatunkat, tudjuk meg mit terveztünk meg hálótervünkben, a megszületésünk előtt.
a remény mindig velünk van, melyben benne foglaltatik a megoldás is.

Évente ellenőriztessük bőrelváltozásainkat. Minden tisztálkodáskor figyeljük meg anyajegyeinket, kinövéseinket. A rendellenességek fokozódásakor, burjánzáskor, vérzéskor mielőbb forduljunk szakorvoshoz.

Kép forrása: internet
Felhasznált irodalom: T. Dethlefsen -Rüdiger Dahlke: Út a teljességhez / 1996.
Pósa Ferenc: A betegség mint pótcselekvés / 3.kiadás
.
Írta: Inci

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése