2011. febr. 12.

A betegség lelki okairól általában


Minden kultúrában, vallásban megtalálható a Teremtés-történetének elmélete. Az Örökkévalóságból a Végtelen Szeretet öléből, alászállt az ember a polaritás világába. Hozta magával az elszakadás félelmét, és ezt nevezhetjük az eredendő bűnnek.

Megkezdődött a Fény-és a Sötétség harca. Pont az elszakadás miatt, nehezen találja meg az ember az Egységet. Az aspektusokat meg kell ismerni, az ellentét – párokat felismerni és a tulajdonságokat átélni. Tűz-víz, fent-lent, nő-férfi, szeretet-gyűlölet stb. a látható ellentéteknél, fontosabb az, hogy az Ember szellemi lény, de testbe születve él.

Több élet karmikus tánca által kapjuk meg a jó és rossz cselekedeteink tanulságát. Átérezzük a most pillanatait, és állandóan új dolgokra vágyunk.

Amikor nem tiszteljük az Ég-törvényeit, és figyelmen kívül hagyjuk lelkünk óhaját, különböző nehézségek, megoldandó feladatok vagy akár betegségek várnak ránk. Amennyiben megkeressük problémáink gyökerét, a kiváltó okokat, és változtatunk rajtuk, úgy meggyógyulunk.

Előfordulhat tragikus szerencsétlenség, amikor inkább a halálba menekülünk. Nem is gondolunk arra, hogy a következő leszületéssel ismét visszatérnek azok a gondok hasonló formában.

A betegség elemzésekor, fontos a tudatos következetes felismerés. Fogadjuk el, mintha egy kedves barát szólna hozzánk, aki felhívja a figyelmünket a rossz lépésekre, a meg nem értett lélek-üzenetre. Mélyedjünk magunkba őszintén, keressük meg a helyes választ.

Ha már megértettük a kiváltó okot, fogadjuk el a gyógyulást, tegyünk meg mindent ennek érdekében. Ahogyan Jézus mondta: Meggyógyultál, Többé ne vétkezzél!
A szabad akaratunk, mindig kéznél van. Mi döntjük el, hogy a lélek vezet gondolatainkban, rábízzuk sorsunkat, vagy a karma leckéit akarjuk megtanulni.

A gyógyulás úgy fog bekövetkezni, ha szívünkben az élni akarást válasszuk. A hagyományos orvoslás a tüneteket enyhíti, még a természetes gyógymódok által az ember egész szervezete kerül harmóniába, a kettőt ötvözni volna a legjobb, s mindeközben keresni kell a betegség kiváltó okát. Imádság és meditáció útján is kaphatunk információt, egyesülhetünk a Fénnyel, ahol megszűnik a probléma.

Isten csodálatos világot teremtett, melyben minden betegségre megtaláljuk az alkalmas gyógynövényt, amivel enyhíthetjük-gyógyíthatjuk a bajokat, feltéve ha gondolkodás módunkon is változtatunk, és újra megtaláljuk az egység védelmét.

A konkrét betegségek lelki okairól itt olvashatsz többet.

Írta: Inci

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése